Здорове харчування

Культура харчування в закладі освіти дає можливість учням сформувати здорові харчові звички через: шкільне меню, продукти, які можна придбати в буфеті, їдальні, торговельних автоматах на території закладу освіти, під час шкільних святкових заходів.

Шкільне харчування має забезпечувати дітей їжею та напоями, які відповідають сучасним принципам здорового харчування та рекомендаціям ВООЗ та МОЗ України. Усі працівники школи мають підтримувати культуру здорового харчування в закладі освіти.

_

Складові:

▶ Забезпечення сніданками та гарячими обідами в закладах освіти.

▶ Закупівля продуктів, готових страв та напоїв, які відповідають нормам та рекомендаціям здорового харчування МОЗ України.

▶ Достатньо часу на вживання їжі під час перерви.

▶ Популяризація споживання здорової їжі та напоїв.

▶ Комфортна, чиста, безпечна їдальня.

▶ Співпраця між працівниками їдальні з іншими працівниками закладу освіти, включаючи медичного працівника.

▶ Регулярне навчання працівників, які надають послуги хар­чування.